Savn
//annonse//
Bak denne døren ligger Storkfrøken og sover sin søteste søvn. I det siste har hun gjerne sovnet tidligere enn vanlig. Hun gråter ikke på kveldene noe særlig lenger, slik hun gjorde en stund. Jeg var vant til at kveldene gikk med til mye dulling og kos. Nå avsluttes kvelden tidligere. Hun er trøtt, men fornøyd når jeg legger henne i sengen for å sove. Det er ikke alltid hun sovner med en gang, men da blir hun bare liggende og kikke rundt seg og “småprate” litt for seg selv. Dermed blir det mindre kos. Nå er det jo ikke noe problem å ta igjen det på morgenkvisten og ellers på dagen, så det gjør jo strengt tatt ikke noe, og det er vel et godt tegn at hun virker så tilfreds og synes det er helt greit å ligge litt alene også? Men jeg savner henne! Nå blir det mange timer til hun våkner igjen og skal ha pupp. Men da skjer det jo mens hun er helt i halvsøvne og hun sovner lenge før hun egentlig er ferdig med å spise. Så jeg kjenner at det blir mange timer uten jenta mi. Jeg har hengt babycallen ved siden av sengen hennes slik at jeg kan høre henne med en gang hun lager lyd. Men det er ganske så stille. Et og annet tungt pust hører jeg bare (jeg har innstilt babycallen på høyeste sensitivitet, fordi jeg gjerne VIL høre pusten hennes.)
Jeg har vært så heldig å få prøve Nabby babycall. En babycall som er ganske ny på det norske markedet. Den er, som Storkfrøken selv, laget i Danmark, og det lover jo godt for produktet. Danskene er gode på mye, ikke bare babylaging og design. Men jaggu har de ikke klart å lage en nett liten babycall som har mange fordeler sammenliknet med andre babycaller også.
De første ukene i Storkfrøken sitt liv, hadde jeg en babycall med radiosender. Nabby bruker bluetooth og kommuniserer med nettbrettet mitt (eller mobiltelefon, men min telefon er på reparasjon for tiden, så jeg bruker en eldgammel sak, som ikke vil prate med nabbyen min). Fordelen med at den bruker bluetooth er først og fremst at jeg slipper å være redd for at det skal være naboens babycall som slår inn. Signalet er unikt mellom min Nabby og min telefon/nettbrett. Også har den utrolig god rekkevidde! (340 m i luftlinje, og noe mindre når det er hindringer).
Nabby babycall er utrolig liten og nett. Den radiostyrte babycallen har to store deler, mens nabby har bare den ene, lille delen som ligger inne hos babyen. Telefonen (eller nettbrettet) fungerer som mottaker og telefonen har jeg jo med meg uansett. Selv om den er veldig liten, så har den utrolig god batterikapasitet (70 timer!). Eneste ulempen med det, er at det er veldig lett å glemme å lade (haha). Men heldigvis står det tydelig på appen hvor mye strøm som er igjen. Jeg har faktisk enda ikke behøvd å lade den etter at jeg fikk den og enda er det mye batteri igjen. Den lades med usb-kabel, og i disse dager er jo det veldig enkelt.
Nå som hun ligger der bak døren og jeg savner henne, så finner jeg stadig fram nettbrettet mitt og trykker på knappen for å lytte til babyen. Da kan jeg faktisk høre at hun puster. For ca en time siden, så våknet hun litt. Hun gråt ikke, men hun gryntet litt og pustet slik at jeg skjønte at hun var våken. Jeg var veldig fristet til å gå inn for å prate med henne. Men så lenge det virket som at hun hadde det bra, så fant jeg ut at det var best å se om om hun kanskje sovnet igjen. Det gjorde hun. En fredelig liten sjel dette altså. Vakkert.
Nå på våren synes jeg det er veldig vanskelig å vite om babyen er riktig kledd for temperaturen når vi er ute. Hvordan kan jeg vite hvilken temperatur som er i vognen der hun ligger og sover? Der har heldigvis også nabby blitt en god løsning for meg. Den har et innebygd termometer, slik at jeg kan sjekke temperaturen. Jeg kan også stille inn nabbyen på å varsle meg dersom temperaturen blir for høy eller lav. Det gjør meg veldig trygg og jeg slipper å sjekke hele tiden… men, eh… jeg klarer jo ikke la være, jeg må jo bare sjekke iblandt også. Og siden nabby ikke er avhengig av å være koblet til strøm for å virke (og ikke telefonen heller), så kan jeg la den ligge i vognen også når jeg er ute og går tur. På den måten kan jeg alltid vite hvilken temperatur det er i vognen. Det synes jeg er veldig betryggende.
Før jeg bestemte meg for å prøve Nabby, bekymret jeg meg veldig for det med stråling. Men jeg ble raskt betrygget på at strålingen er ultralav med kun 0,08mW gjennomsnittsstråling når Nabbyen lytter.
Jeg kan rett og slett ikke få rost denne babycallen nok. Den er verdt hver eneste krone, for den har gjort meg mye tryggere som mor, både med tanke på temperatur i vognen og på å la min lille skatt ligge å sove alene i et annet rom eller ute i vognen etter at vi har gått tur. Slik får jeg gjort litt annet uten å være redd for å vekke henne.
Nabby babycall fungerer både med epleprodukter og android og du kan blant annet få kjøpt den på barnas hus og jeg kan anbefale den på det varmeste. Den kom nærmest uten brukermanual, men det var aldeles ikke nødvendig med noe mer heller. Det eneste jeg gjorde, var å søke opp og installere appen, startet appen og skrudde på nabby. Voila! Funket med en gang.
En liten funfact om nabby tilslutt: Som dyslektiker, synes jeg det er veldig moro med alt det gode som kan komme ut av skrivefeil (oftest morsomt). Han som lagde nabby, skrev feil. Han skulle egentlig skrive din baby, men det ble di nabby, og da var navnet født.
Et hot tips på tampen:
Hvis du går inn og liker Nabby på facebook HER, så kan du også bli med i en konkurranse de har gående der i disse dager. Ved å like siden, og kommentere, like og gjerne dele konkuranseinnlegget blir du med i trekningen om en nabby babycall. Og det er en mulighet jeg ikke ville latt gå fra meg. Jeg håper at en av dere, mine lesere, blir den heldige vinneren.
Oi, nå er klokka halvtre på natta. DA må man legge seg, plutselig er det ikke så lenge til Storkfrøken skal ha pupp allikevel.
God natt, eller god morgen, alt ettersom når du leser dette innlegget.
Klem fra Ønskemor